Miből áll a klíma tisztítás?

A klíma tisztítását kötelezően el kellene végeztetni adott időközönként, hogy gondoskodjuk saját és környezetünk egészségéről. Maga a tisztítási folyamat nem túl bonyolult, de rendkívül fontos! Nézzük miből áll:  

 1. Első lépésben leszedjük a beltéri egység műanyag borítását, a klíma „díszletét”.
 2. A második mozzanat a speciális mosózsák felhelyezése, amely szigetel és összegyűjti a piszkos vizet/vegyszereket a következőkben.
 3. Ezt követően befújjuk a klímát egy speciális gomba és baktérium ölő szerrel.
 4. Amíg az kifejti a kívánt hatást, addig a leszedett műanyag borításokat és szűrőket is gondosan megtisztítjuk.
 5. Következő lépésben jöhet az öblítés! Amikor egy magasnyomású mosóval átmossuk a teljes hőcserélőt.
 6. Végül pedig nem maradt más minthogy, visszahelyezünk mindent a saját helyére, immár biztonságos használatra készen!
06 30 527 3950
Miből áll a klíma tisztítás?
A klíma tisztítás fontossága

A klíma tisztítás fontossága

A klíma tisztítását két alapvető okból szükséges rendszeresen elvégezni. Először is, az egészségünk megőrzése céljából. A folyamatos páralecsapódás miatt ugyanis mikroorganizmusok szaporodhatnak el a klíma belsejében. Másodsorban, a klíma tisztításával biztosítjuk a készülék kifogástalan működését és optimális teljesítőképességét.
A légkondi tisztításával tehát megszabadulunk a nemkívánt vírusoktól, baktériumoktól és gombáktól. Ez mellett pedig biztosra vehetjük, hogy a berendezés teljes hatékonysággal fog működni az adott szezon alatt. A légkondi tisztítása magába foglalja a klíma kültéri és beltéri egységének kitakarítását is.        

Tisztítást kérek

A split klíma tisztításának gyakorisága

A split klíma tisztítását érdemes évente legalább kétszer elvégezni. Többször is, amennyiben a klímaberendezés egész éven át, tehát mint a hűtési, úgy a fűtési idény során is használatban van. Ilyen esetekben a split klíma tisztítását a szakemberek  évi háromszori-négyszeri alkalommal is javasolják.

06 30 527 3950
A split klíma tisztításának gyakorisága

Klíma fertőtlenítés: A megelőzés mindig olcsóbb, mint a javítás

Bármely működő készülék esetében fennáll a kockázata annak, hogy valami hiba csúszik a rendszerbe. A gépezet egyik percben még üzemel, a következőben pedig váratlanul és meglepetésszerűen abbahagyja a tevékenységét. Ez a légkondicionáló berendezéseknél sincs másként. Akkor járunk jól, ha a meghibásodás nem a hűtési szezon kellős közepén, a 40 fokos hőségben következik be. És akkor járunk még jobban, ha egyáltalán nem is következik be, mert rendszeresen elvégeztettük a klíma karbantartást. 
A megfelelő klíma karbantartás nem csak a készülék számára előnyös, hanem a légkondi tulajdonosának is kifizetődő.
Hiszen a klímákra is érvényes a mondás, hogy a baj megelőzése sokkal olcsóbb, mint annak javítása. Hogy ez valóban így legyen, annak egyik feltétele a megbízható szakember által végzett, megfelelő klíma karbantartás.
Cégünknél a légkondicionáló szervizelésével kapcsolatos szolgáltatásokhoz kedvező áron juthat hozzá az ügyfél. A beltéri egység tisztítását és a klíma fertőtlenítését 14.990 forintért végezzük. A kültéri és beltéri egység tisztítását, emellett a klíma fertőtlenítést is felölelő csomagunk ára 17.990 forint. A mennyezeti klíma karbantartása pedig 34.990 forintba kerül. Szegeden, illetve annak 10 kilométeres körzetében ingyenesen házhoz megyünk, és 100%-os elégedettségi garanciát is vállalunk.

06 30 527 3950

A klíma tisztításának folyamata

A klíma tisztítás folyamata a klíma fertőtlenítésével kezdődik. A klíma fertőtlenítése a készülék beltéri egységének fertőtlenítő folyadékkal való befújása. A folyadék körülbelül negyedóra alatt fejti ki hatását, lerakódott penészréteget a vízsugár segítségével eltávolítja a tisztító folyadék. Ezután a berendezést visszakapcsolják, és ellenőrzik működését. A klíma karbantartásának következő fontos lépése a kültéri egység tisztítása. A klíma karbantartásának ezen része azért jelentős, mert a hőcserélőbe berakódott por akadályozhatja a levegő útját. A felgyülemlett por eltávolítása általában nagynyomású levegővel történik. Amikor a hőcserélő tisztítása befejeződik, akkor az egyben a klíma tisztítás folyamatának végét is jelenti.

 • Beltéri egység gombátlanítása, fertőtlenítése, tisztítása

 • Beltéri elektromos csatlakozók ellenőrzése

 • Kondenzvízcső vizsgálata, tisztítása

 • Kültéri egység hőcserélőjének tisztítása

 • Hollenderek csatlakozók meghúzása

A tevékenységünkre vonatkozóan felelősségbiztosítással rendelkezünk.

SPLIT KLÍMA KARBANTARTÁS ÁRAK

Kérjük pontos árajánlatért érdeklődjön az alábbi telefonszámon.

Ingyenes kiszállíással (Szeged + 10 km)

24 órán belül visszahívjuk!

100% elégedettségi garancia!

06 30 527 3950

friss hírek

Olvassa Ön is klíma szerelés és klíma tisztításról szóló blogunkat!

blog