Hőszivattyú tartó konzol

Sokféle tartozékra van szükségünk egy hőszivattyú telepítésekor, ilyen például a hőszivattyú tartó konzol is. Nem mindegy milyen anyagból és hogy mekkorát vásárolunk, főleg, hogy milyen típushoz. Bár a legtöbbször a hőszivattyú konzol kialakításánál arra törekednek a mérnökök, hogy a legkompatibilisebb legyen, ez nem mindig valósul meg. Éppen ezért fontos tanulmányozni, hogy mire is van szükségünk mielőtt beleugrunk egy vásárlásba. Ne egy rosszul kiválasztott hőszivattyú tartó konzol feleljen az egész rendszer tökéletes üzemeléséért.

Mi is az a hőszivattyú és mire is szolgál?

A hőszivattyú egy egyszerű fűtő-hűtő berendezés, amely kiválthatja a gáz, az olaj vagy az elektromos fűtést is, illetve a klímát. Ezen túl pedig melegvizet is készít a bojler helyett. Igazi megújuló energián alapul technológia, amely segít a környezetünk megóvásában is.

Összegyűjtöttük, hogy jelenleg milyen hőszivattyú megoldások léteznek:

  • Levegő-víz típusú hőszivattyú, avagy másnéven levegős hőszivattyú,
  • Talajkollektoros hőszivattyú típus,
  • Víz-víz (teljesen mindegy, hogy ásott, fúrt kutas vagy nyílt vizes) hőszivattyú típus,
  • Talajszondás, vagy másnéven földszondás hőszivattyú típus,
  • Nyílt vízbe süllyeszthető kollektor csöves hőszivattyú típus.

Kicsit bővebben a levegő-víz hőszivattyúról

Legfeljebb -15 °C-ig ajánlott használni, azonban EVI kompresszorral ez –25 °C fokig is lehetséges. Ennél a típusú hőszivattyúnál a levegőből nyerjük ki az energiát (kevesebb részben villamos energia felhasználásával) és főként vizet melegítünk vele. Természetesen bárhol és bármikor felhasználható hiszen a levegő mindenhol jelen van. Előnyei közé tartozik, hogy egyszerűen és gyorsan telepíthető, valamint nem igényel nagyobb előkészületet. Hátránya azonban, hogy a külső hőmérséklettől nagyban függ a teljesítménye.

Összefoglalva tehát, minden egyes elem nagyon fontos egy rendszer kiválasztásánál. Pontosan ilyen a hőszivattyú tartó konzol is. Szánjunk rá időt és végezzünk alapos munkát.

Egy termék se felelt meg a keresésnek.