Mi az a hővisszanyerős szellőztető?

Mi az a hővisszanyerős szellőztető?

A hővisszanyerős szellőztető az a gépezet, mely a légtechnikai rendszer egyik lényegi részét képezi. A hővisszanyerős szellőztetőn halad át ugyanis a szellőztetés céljából áramoltatott levegő. A hővisszanyerős szellőztető egy olyan korszerű megoldás, mely távolról integet csupán vissza az ablaknyitással, vagy ventilátorral történő szellőztetésnek.
A hővisszanyerős szellőztető rendszer lényegét már annak neve is elárulja. A szisztéma nevének ,,hővisszanyerős” része arra enged következtetni, hogy a hő nem vész el. Ennek a rendszernek a segítségével tehát nagy mennyiségű energiát tudunk megtakarítani. Ez annak köszönhető, hogy a hő abban a helyiségben marad, amit melegíteni szeretnénk, és nem szökik el az épületen kívülre. A ,,szellőztető” szó is magáért beszél. A helyiségbe a hővisszanyerős szellőztető rendszernek köszönhetően friss levegő jut, míg az elhasznált, párás levegőt a szellőztető elvezeti.

Ajánlatkérés

A hővisszanyerős szellőztető rendszer működése

A hővisszanyerős szellőztető rendszer a megfelelő minőségű és paraméterű levegőt a külső környezetből nyeri, és szállítja be az épületbe. Miközben az így bejuttatott friss levegő biztosítja a komfortérzetet az adott helyiségekben, az elhasznált levegő eltávolításra kerül. A hővisszanyerős szellőztető elszívja a már elhasznált, párás levegőt, és eljuttatja azt az épületen kívülre. A kidobott levegő hőtartalmát a gép még azelőtt visszanyeri, mielőtt a levegő eltávolítása megtörténne.

06 30 527 3950
A hővisszanyerős szellőztető rendszer működése
A modern épületek és a hővisszanyerős szellőztető lényeges kapcsolata

A modern épületek és a hővisszanyerős szellőztető lényeges kapcsolata

A jelenkori, modern épületek rendkívül jó tulajdonságokkal rendelkeznek a szigetelést, tehát az épület energetikai szempontjait illetően. A kiváló szigetelés viszont maga után von egy problémát – a szellőztetés nehézségét. Ezek az épületek ugyanis rendkívül zártak, légterük tömör. Mi erre a megoldás? A hővisszanyerős szellőztető rendszer! Ez a rendszer, a hőveszteség minimalizálásával karöltve, biztosítja a kitűnő minőségű, friss levegőt. Ezért is számít ma már a hővisszanyerős szellőztető rendszer a szellőztetés egyik első számú, energiahatékony megoldásának.  

Ajánlatkérés

A tevékenységünkre vonatkozóan felelősségbiztosítással rendelkezünk.

friss hírek

Olvassa Ön is klíma szerelés és klíma tisztításról szóló blogunkat!

blog