Hogyan szerelhető be utólag a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

Hogyan szerelhető be utólag a hővisszanyerős szellőztető rendszer?

Aki ilyen cikkeket olvasgat biztosan eszébe jutott már, hogy hővisszanyerős szellőztető rendszer utólag beszerelhető-e? A válasz, hogy természetesen igen! Azonban azt látnunk kell, hogy ha egy hővisszanyerős szellőztető rendszer utólag kerül beépítésre, jóval drágább lesz. Ez főleg azért van, mert már a lakásunkban létezik valamilyen fűtő és hűtő rendszer, így arra kell tervezni a hővisszanyerős rendszerünket. Abban az esetben, ha nagyobb felújítást mégsem tervezünk az épületünkben és modernizálni szeretnénk a rendszerünket a decentralizált szellőztető rendszer lehet a jó megoldás.

Miért?

A decentralizált vagy egyhelyiséges hővisszanyerők csak egy szobát tudnak ellátni friss levegővel, azonban több helységbe lehet őket kombináltan telepíteni. Azonban felszerelésük csak külső falra lehetséges.

Nézzük milyen előnyei lehetnek egy ilyen decentralizált rendszernek

Szerencsére ebben az esetben a hővisszanyerős szellőztető rendszer utólag is egész egyszerűen beszerelhető. Mindössze egy faláttörésre és tápellátásra van szükségünk és már működik is a rendszer. A géphez nem tartozik csőrendszer, ami még egyszerűbbé teszi a szerelést, ráadásul ár-érték arányban is tökéletes választás.

És mégis hogyan működnek ezek a rendszerek?

A decentralizált rendszerek rekuperatív, azaz hőcserélő elven működnek. A gépben kettő ventillátor található, így egyszerre valósul meg a friss levegő áramoltatása és az elhasznált levegő elszívása. A gép hatásfoka 70-90% között mozog.

Mint láthatjuk a hővisszanyerős szellőztető rendszer utólag is beszerelhető, kisebb anyagi ráfordítással decentralizált rendszer esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük