Mi az a központi porszívó?

Mi az a központi porszívó?

A beépített vagy központi porszívó egy olyan elektromos eszköz, melyet a felületi szennyeződés eltávolítására használnak. Működése az egyszerű porszívók működési alapelvén nyugszik. Ez azt jelenti, hogy részleges vákuumot hoz létre, s ennek segítségével szívja fel a port, illetve a szennyeződést. A központi porszívó sajátossága, hogy ez egy adott épületbe beépített rendszer, mely két fő egységre bontható. Egyrészt, magára az elektromos készülékre, mely a vákuum létrehozásáért felelős. Másfelől pedig, az épület padlójában és falában futó csőhálózatra. Lényeges megemlíteni a központi porszívó alkalmazásának előnyét az egészségre nézve. A nagyobb felszívott anyagok összegyűlnek a készülék tartályában, a kisebb, mikroméretű szennyeződések pedig a kifúvónyíláson keresztül távoznak a lakótéren kívülre. Ebből kifolyólag a központi porszívó használata orvosilag ajánlott az allergiával, vagy asztmával küzdő betegek számára.

Ajánlatkérés

A központi porszívó szerelése, működése

A központi porszívó szerelését és beszerelését hozzáértő szakemberek végzik. A központi porszívó szerelésére az épület olyan részei alkalmasak, mint például a garázs, vagy a raktár. A készülék működtetése és használata egyszerű. Tartozik hozzá egy gégecső, melynek egyik végéhez a takarítófejet kell csatlakoztatni . A másik végét a falicsatlakozóba helyezzük, és innentől a porszívózás mehet a megszokott módon. Azzal a különbséggel, hogy a szívóteljesítmény a központi porszívó esetében sokkal nagyobb, mint egy hagyományos porszívónál. Amikor végeztünk a takarítással, egyszerűen csak kihúzzuk a gégecsövet a fali csatlakozóból, így a készülék automatikusan leáll.

06 30 527 3950
A központi porszívó szerelése, működése
A központi porszívó telepítése

A központi porszívó telepítése

A központi porszívó szerelése komoly szaktudást igénylő feladat. A szakértők pedig nem csak a központi porszívó szereléséhez értenek. Azzal is tisztában vannak, hogy az építkezés mely fázisa a legmegfelelőbb a készülék telepítéséhez. Egy építkezés során a vízszigetelésnél nyílt lángú pörzsölőt is használnak a dolgozók. Ha a központi porszívó szerelése már a vízszigetelés előtt megtörténik, akkor ebből számos probléma adódhat. A nyílt láng és a nagy hő miatt ugyanis a központi porszívó csőhálózata sérülhet. Emiatt fontos megfelelő szakembereket alkalmazni, akik tudják, hogy a porszívó csőhálózatának telepítése csak a vízszigetelés után történhet meg.

Ajánlatkérés

A tevékenységünkre vonatkozóan felelősségbiztosítással rendelkezünk.