Hűtő-fűtő hőszivattyús rendszer

Hűtő-fűtő hőszivattyús rendszer

Mi sem lehetne annál jobb, minthogy úgy télen, mint nyáron kellemes egészséges levegő legyen a házunkban. A hűtő-fűtő hőszivattyú pont erre kínál megoldást. Ráadásul a fosszilis tüzelőanyagok is egyre dráguló tendenciát mutatnak. Ha fontos számunkra a rezsi csökkentése, akkor megéri beruházni hűtő-fűtő hőszivattyú telepítésbe. Ezen túl pedig igen környezetbarát technológia is lévén, hogy nincs károsanyag kibocsátás sem.

Hogyan is működik egy hűtő-fűtő hőszivattyú?

Mint ahogy a neve is mondja, a környezet hő energiáját felhasználva állítja elő a szükséges energiát, ami igen takarékos. Kevesen tudják, de a hűtőszekrény és a klíma is ezen az alapelven működik, vagyis, hogy a levegőből vonnak el hőt és ennek az energiáját használják hűtésre.

Milyen hőszivattyúkat különböztetünk meg?

Továbbiakban a levegő-víz hűtő-fűtő hőszivattyú kerül górcső alá:

Amit fontos tudni, hogy könnyen és takarékosan telepíthető és borzasztóan jó hatásfokkal működik a rendszer. A rendszer vizet használ a hő továbbítására, ezen túl pedig megkülönböztetünk osztott vagy monoblokkos rendszert. Ez annak a függvénye, hogy a hőcserélő a beltérben vagy a külső egységben helyezkedik el.

Bár áram szükséges a levegő-víz hűtő-fűtő hőszivattyú működtetéséhez mégis megújuló energiának számít. Főképp azért, mert az elhasznált energia 3-5 szörösét termeli ki. A levegő-víz hűtő-fűtő hőszivattyú a külső levegő hőjét hasznosítja, melynek a kulcsa a hűtőközegben rejlik.

Váltson Ön is hűtő-fűtő hőszivattyús rendszerre!

A hűtő-fűtő hőszivattyú egy olyan környezetbarát fűtési rendszer, amely a megújuló energiaforrások segítségével biztosít tökéletes légkört otthonában. A környezeti levegő, a talajvíz vagy a föld hőjét hasznosítják, ezáltal működésük teljes mértékben mentes a fosszilis tüzelőanyagoktól. Ezek a szerkezetek a fűtésen kívül használati melegvíz előállítására és hűtésre is felhasználhatók.

A hűtő-fűtő hőszivattyú könnyedén ki tudja váltani a klímarendszereket is!

Működésük során az alacsonyabb hőmérséklettel rendelkező környezetből elvonják a hőt, majd azt a magasabb hőmérséklettel bíróban leadják. Amennyiben otthonát 100%-ban megújuló energiaforrásból szeretné felfűteni, akkor a hűtő-fűtő hőszivattyú ideális választás lehet, ugyanis napelemhez is könnyedén hozzákapcsolható.

A hűtő-fűtő hőszivattyú fő egységei:

  • kondenzátor
  • expanziós szelep
  • elpárologtató
  • átviteli folyadék
  • kompresszor

A hűtő-fűtő hőszivattyú rendszer működése négy lépésben írható le, ezek a párolgás, sűrítés, cseppfolyósítás és az oldódás. E folyamat során nagy mennyiségű hőt termel a szerkezet, aminek 75%-a a környezetből kerül elvonásra, míg a maradék a kompresszió által keletkező energiából termelődik. Természetesen hűtő-fűtő hőszivattyúval hűteni is lehet, amire a fenti folyamat megfordításával képes a gépezet.

Válassza Ön is a környezetbarát megoldást, váltson hűtő-fűtő hőszivattyú rendszerre!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük