Decentralizált szellőztető előnyei és hátrányai

Decentralizált szellőztető előnyei és hátrányai

A decentralizált hővisszanyerős szellőztetők, vagy más néven egyhelyiséges hővisszanyerők olyan berendezések, melyek mindig egy adott épület külső falán kerülnek telepítésre. Miért? Ezeket a gépeket általában egy helyiség szellőztetésére alkalmazzák, de rendszerbe is kapcsolhatók, így kettő vagy több helyiség szellőztetésére is használhatók. A kerámiabetétes decentralizált szellőztetőkből egy egység is elég lehet egy helyiség szellőzésének biztosítására, de párban még effektívebben működnek. Ilyenkor váltott üzemben dolgoznak, az egyik az elhasznált levegő elszívásáért, míg a másik a friss levegő lakásba való bejuttatásáért felel. Nagyjából 70-90 másodpercenként váltakozik üzemmódjuk. Ha több decentralizált szellőztetőt működtet egyszerre, akkor akár otthona teljes szellőztetésére is képesek.

A decentralizált hővisszanyerős szellőztetők energiatakarékosak és rendkívül hatékonyak. Tökéletes választásnak bizonyulhatnak panziókhoz, iskolákhoz, irodákhoz és akár családi házakhoz is. Használatukkal magas oxigéntartalmú, por és penészmentes környezet biztosítható, ráadásul a fűtési és hűtési számla is csökkenhet.

Decentralizált szellőztető hátrányai:

  • Kicsit zajos
  • Mindegyik géphez saját áramellátás megléte szükséges
  • Alacsony légszállítás

Decentralizált szellőztető előnyei:

  • Kis helyen is elfér
  • Energiahatékony
  • Ha többet telepít belőle, akkor teljes otthonát is képesek szellőztetni

Amennyiben bármilyen egyéb kérdése van a decentralizált hővisszanyerős szellőztetőkkel kapcsolatban, akkor bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük