Kötelező klíma szivárgásvizsgálat

Kötelező klíma szivárgásvizsgálat

Mit értünk klíma szivárgásvizsgálat alatt? Klíma szivárgásvizsgálat során szakembereink a helyszínre látogatva megvizsgálják, hogy hűtőrendszere szivárog-e, illetve milyen mértékben. Fontos megjegyezni, hogy bármilyen gázzal működő hűtőrendszerről is legyen szó, mindegyik szivárog, azonban ennek mértékére érdemes odafigyelni. Az előírások szerint nagyjából 1-3%-os szivárgás tekinthető megengedettnek. E százalék feletti szivárgás már károsíthatja magát a készüléket, valamint környezetszennyező hatása is van. Ilyen esetben a berendezés javításra szorul, mivel az mellett, hogy káros a környezetre, még a hatékonysága is jelentősen csökken.

Klíma szivárgásvizsgálathoz hívja a Klímagyárat!

Régebben a klímaberendezések üzemeltetéséhez CFC és HCFC gázokat használtak, viszont kiderült, hogy ezek nagymértékben károsítják az ózonréteget, így más megoldásra volt szükség. Ennek következtében manapság már F-gázokat alkalmaznak (HFC, PFC, SF6), amelyek nincsenek hatással a Földet védő ózonrétegre. Ez mellett kevésbé gyúlékonyak, mérgezési szintjük pedig rendkívül alacsony.

Ki végezhet klíma szivárgásvizsgálatot?

Klíma szivárgásvizsgálatot kizárólag olyan szakember végezhet, aki megfelelő regisztrációval, okirattal és hivatalos tanúsítvánnyal rendelkezik, szaktudása igazolt. Ezeket az iratokat a Nemzeti Klímavédelmi Hatóság állítja ki. A Klímagyár munkatársai minden szükséges engedéllyel rendelkeznek ahhoz, hogy klíma szivárgásvizsgálatot hajthassanak végre.

Milyen gyakran van szükség klíma szivárgásvizsgálatra?

A klíma szivárgásvizsgálatot minden időszakos karbantartás során érdemes elvégezni, de intő jel lehet, ha készüléke hatékonysága érezhetően csökken.

Klíma szivárgásvizsgálathoz keresse a Klímagyár szakembereit!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük