Hővisszanyerős lakásszellőztető

Hővisszanyerős lakásszellőztető

Miért érdemes hővisszanyerős lakásszellőztetőre váltani?

A hővisszanyerős lakásszellőztetők olyan berendezések, amelyek mesterséges szellőztetést tesznek lehetővé energiatakarékos módon. Ezek a szerkezetek elvezetik az elhasznált levegőt, majd a helyére friss oxigént juttatnak. Működésük során a bentről elszívott levegő egy hővisszanyerős betét segítségével átadja a hőt a kintről érkező levegőnek, ezáltal teremtve tökéletes légkört otthonában. Fontos megjegyezni, hogy a kívülről érkező levegő egy pillanatra se találkozik a kifelé áramlóval! A hővisszanyerős lakásszellőztető beüzemeléséhez először légcsatorna rendszer kiépítésére van szükség, amit fagymentesen helyen kell elhelyezni. Ilyen lehet a padlástér, a mosókonyha, a pince vagy akár a garázs is.

A hővisszanyerős lakásszellőztetők ideális megoldást nyújthatnak irodákban, orvosi rendelőkben, magánlakásokban, sőt családi házakban is. Használatukkal folyamatosan cserélődik a levegő otthonában, ráadásul hőveszteség nélkül. Működésük nem igényel sok energiát, rendkívül takarékosak ugyanis csak annyi levegőt mozgatnak, amennyi a megfelelő belső klíma biztosításához szükséges. Mindemellett hatékony megoldást kínál a penészedési problémákkal szemben is. Ráadásul alkalmazásával megszabadulhatunk az épületbe bejutó pollentől is, így az allergia szezonban is könnyedén lehet vele szellőztetni. A hővisszanyerős szellőztető rendszer a por ellen is kitűnő védelmet nyújt, mivel több szűrőn keresztül érkezik az oxigén, így otthona kevésbé porosodik.

Ezen készülékek kivitelezésében, üzemeltetésében és karbantartásában is segítségére lehet a Klímagyár csapata. Vegye fel velük a kapcsolatot a klimagyar.hu weboldalon vagy telefonon a 06 30 527 3950-es telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük