Hővisszanyerős szellőztető – hogy ne a kinti időjárás határozza meg a benti levegő minőségét

Hővisszanyerős szellőztető – hogy ne a kinti időjárás határozza meg a benti levegő minőségét

A természetes szellőzésű házak, de a ventilátor által történő szellőztetésű épületek esetén is, az időjárástól függ az ingatlan kielégítő szellőztetése. Ha a jó minőségű beltéri levegő megteremtését nem szeretné a véletlenre bízni, válassza a hővisszanyerős szellőztetőt.
Ez a rendszer teljes körű szellőzést biztosít, miközben az energiadús beltéri levegőt sem hagyja elveszni. A hővisszanyerős szellőztető tehát egy stabil és költséghatékony rendszer.
Befúvó és elszívó elemekkel rendelkezik, csőhálózaton keresztül szállítja be a házba a friss, illetve onnan ki az elhasznált levegőt.
A befúvó szelepek a nappaliban és a hálószobában vannak elhelyezve. Az elhasznált levegő elszívására szolgáló szelepeket a fürdőszobába és a mosókonyhába telepítjük. Így a friss levegő pontosan oda kerül, ahová kell.
A rendszer azt is biztosítja, hogy a beszállított kültéri levegő hőmérséklete megfelelő legyen. Így a kellemes légcseréhez magas komfortérzet is társul.
A hővisszanyerés módszerével akár a hő 50-80 %-a is visszanyerhető. Ez évi 5000-7000 kWh megtakarítást jelent egy átlagos méretű ház vagy lakás esetében.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük