Klímatisztítás gyakorisága – mire figyeljünk?

Klímatisztítás gyakorisága – mire figyeljünk?

A klímák lakótársak. Velünk vannak mindig és még hatnak is arra, hogyan érezzük magunkat otthonainkban, lakótereinkben vagy az irodaházban, kávéházban. Legyen szó a téli hidegről, vagy a nyári melegről. Mindenképp jó megoldás lehet egy klíma lakótársat keresni.

A klímák sokrétűek. Beszélhetünk többek között:

  • mono split,
  • multi split,
  • központi,
  • mobil klímákról is.

Ezek különbözhetnek felszerelésük helyében (mennyezet, fal), de abban is, hogy hány külső-belső egységgel rendelkeznek.

Mindegyik egyforma azonban egy dologban. Szükségük van az odafigyelésre. Hiszen, ahogy azt már írtuk, a klímák lakótársak. Az odafigyelés magában foglalja a rendszeres ellenőrzést, karbantartás, esetleges javítást. Nem utolsósorban pedig a rendszeres tisztítást.

A tisztítás fontos egyrészt a magunk egészsége szempontjából. Ezek a rendszerek ugyanis telerakódhatnak porral, szennyeződésekkel és baktériumokkal. Másrészt pedig tisztítás hiányában a berendezés egyre nehezebben tud dolgozni, ami nagyobb energiabefektetést is igényelhet. Ez pedig kihathat a klíma élettartamára is.

Összegezve tehát a klíma tisztasága a saját és a klíma egészsége érdekében is fontos!

A klímák elkoszolódását befolyásoló tényező lehet:

  • a sütés-főzés,
  • autó forgalom,
  • emeletek száma,
  • dohányzás,
  • háziállatok.

A klíma tisztításának gyakorisága rajtunk is és a szakembereken is múlik.

Hogyan alakul a klíma tisztítás gyakorisága?

Időnként érdemes megnézni a klíma állapotát. Házilag is érdemes áttakarítani a berendezést. Ez annyit jelent, hogy a szűrőket át lehet mosni akár mosószeres vízzel. A nagyobb szennyeződéseket és a teljes fertőtlenítést azonban érdemes szakemberekre bízni.

Klíma tisztítás gyakorisága – bármikor állunk rendelkezésére

A klímatisztítás gyakorisága tehát a tulajdonoson is múlik. Ám cégünk mindenben áll szolgálatában. A tisztítás része, hogy egy speciális mosózsákot helyeznek fel munkatársaink. Ez szigetel és össze is gyűjti a vegyszereket vagy a piszkos vizet. Ezek után egy speciális gomba- és baktériumölő szerrel fújják be a klímát. A magasnyomású mosóval való átmosás után pedig már lehet is venni a nagy és mély levegőt.

Hogy biztosan tiszta levegő legyen otthonában, mindenképp ellenőrizze mindig berendezését. Valamint figyeljen a klímatisztítás gyakoriságára is!

Fel kell hívnunk a figyelmet, hogy cégünk nem csak és kizárólag a tisztítással foglalkozik. Egészen a klíma típusának kiválasztásától a javításig és karbantartásig mindenben a segítségére leszünk.

Ha megfelelő lakótársra vágyik, válassza a Klímagyárat és azzal a tiszta levegőt!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük