Tudnivalók a légkondi szűrő tisztításáról

Tudnivalók a légkondi szűrő tisztításáról

Miért van szükség a klíma szűrő tisztítására, mit ad egyáltalán hozzá a kényelmünkhöz a légkondi szűrő tisztítása?

A klímákban található légszűrők gondoskodnak arról, hogy a szobákba, különböző helyiségekbe megfelelő tisztaságú levegő jusson be. Ez a szúnyoghálószerű légszűrő kiszűri a port.

Ezek a berendezések és szűrők megadott mennyiségű levegőt képesek áramoltatni át magukon. Ez körülbelül 800-900 köbmétert jelent óránként. Ez a mennyiség azonban előirányozza a gyors szennyeződés lehetőségét.

Klíma szűrő tisztításának fontossága

A klíma szűrő tisztításának folyamat azonban több részből áll. Egyrészt egyénileg is ügyelnünk kell a tulajdonunkban lévő berendezés tisztaságára. Másrészt pedig minimum évenként szakemberre kell bízni a légkondi szűrő tisztítását.

A légkondi karbantartás elegendő egyszeri alkalommal, ha csupán hűtésre használjuk a klímát. Azonban, ha fűtünk is vele télen, akkor mindenképp iktasson be még egy ellenőrzést.

A szennyeződések miatt például lassabban is működhet a berendezés, ami nagyobb energiahasználatot is jelenthet. Ennek következtében ráadásul a klíma élettartama is csökkenhet, hiszen korábban elhasználódhat, tönkremehet.

Miért szükséges a légkondi szűrő tisztítása?

Amint arról már szó esett, a klímák gondoskodnak az otthonunkban lévő levegő minőségéről. A nem megfelelően karbantartott és tisztított, kezelt berendezések melegágyai a:

  • gombáknak és
  • más baktériumoknak.

Ezek a kártevők pedig olyan betegségeket idézhetnek elő, mint a:

  • felsőlégúti fertőzések
  • asztma
  • allergia
  • gombafertőzés.

Ez mind megelőzhető a rendszeres ellenőrzéssel.

Whirpool klíma szűrő tisztítása

A klímákat saját magunk is áttisztíthatjuk. Főleg akkor, ha kisebb szennyeződésekről van szó. Azonban a házi karbantartás nem felel meg a szakszerű karbantartásnak és tisztításank. Ezért vegye igénybe cégünk szolgáltatását. Munkatársaink a Klímagyárnál szakszerűen szerelnek be, tartanak karban és tisztítanak minden típusú klímát. Így van ez a Whirpool klíma szűrő tisztításával is.

Házilag annyival is meg lehet oldani például egy Whirpool klíma szűrőjének tisztítását, hogy mosószeres vizes szivaccsal átmossuk a szűrőt. Lecsepegtetés és megszárítás után pedig már élvezhetjük is a tiszta és egészséges levegőt.

Kérjen ajánlatot még ma munkatársainktól és élvezze minél előbb a megfelelő hőmérsékletű és minőségű levegőt. Ha pedig még nem talált magának megfelelő berendezést, mi abban is segítünk. Cégünk ugyanis értékesítéssel is foglalkozik. Válassza a Klímagyárat, hozzon döntést hosszú távra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük