Mennyezeti klíma tisztítás több éves tapasztalattal

Mennyezeti klíma tisztítás több éves tapasztalattal

Nem megoldás az álló ventilátor, sem a mobil klíma? Nincs hely és nem akarja, hogy útban legyen a berendezés, azonban égető szükség van a helyiségek hűtésére? Tökéletes megoldás lehet a mennyezeti klíma.

A mennyezeti klímák legnépszerűbb típusa a mennyezeti kazettás klíma. Ez az álmennyezetbe süllyesztett klímaberendezés. A mennyezeti kazettás klíma split klímának számít. Ebben az esetben azonban a beltéri egység szinte láthatatlan.

A kazettás mennyezeti klímáknak van egy ún. 4 utas típusa. Ez azt jelenti, hogy a berendezés négy irányba fújja a levegőt. Vannak ezen kívül egy, két utas és körbe kifújós változatok is.

Kiknek ajánlott a mennyezeti klíma?

A mennyezeti klíma jó választás lehet lakossági felhasználáskor is. Családi házaknál, lakásoknál. Tökéletes választás azonban a nem lakossági felhasználású épületek esetében. Hiszen szinte láthatatlan a klíma, mégis dolgozik. Legyen szó tehát moziról, előadóteremről, iskoláról, mindenhol esztétikus és egyszerű megoldás lehet a mennyezeti klíma.

Mennyezeti klíma tisztítás megbízható szakemberekkel

Cégünk, a Klímagyár profiljába tartozik a klímák beszerelése, karbantartása, s nem utolsó sorban, a tisztításuk is. Munkatársaink készségesen segítenek Önöknek tehát a munka bármelyik szakaszában. Akár abban is segítséget kérhet honlapunkon, hogy melyik termék felelhet meg Önnek leginkább. A klíma kiválasztása függhet az épület jellegétől és attól is, hogy milyen funkciója van a helyiségeknek.

A klímák árán kívül a legtöbb dologról árajánlatot kell kérni, amit meg fog előzni egy állapotfelmérés. Minden munkálathoz tudni kell bizonyos paramétereket, legyen tehát szó magáról a berendezésről, vagy a környezetről, amiben elhelyezik.

Néhány gondolat a mennyezeti klíma tisztítás fontosságáról

A mennyezeti klíma tisztítása ugyanolyan fontos, mint bármelyik klíma tisztítása. Nézzük, miért is. A klímák gondoskodnak a levegő megfelelő hőmérsékletéről és tisztaságáról is. Emiatt fontos, hogy azok a lehető legtisztábbak legyen.

A klímák tisztasága kihathat:

  • a helyiségben hosszabb-rövidebb ideig tartózkodok egészségére,
  • a berendezés teljesítményére,
  • a berendezés élettartamára.

A klímák szennyeződése ugyanis nehezítheti a működést, ami csökkentheti a teljesítményt, ez pedig az energiafelhasználást is. Olyan kórokozók jelenhetnek meg, melyek felsőlégúti megbetegedéseket, hosszabb távon allergiát és asztmát is okozhatnak.

 Emiatt pedig érdemes évi legalább egyszer karbantartásra felkeresni a szakértőket. Saját magunk is elvégezhetünk egy egyszerűbb takarítási műveletet. Azonban a mennyezeti klímák kialakítása és elhelyezkedése miatt inkább mindig hívjuk a szakembert.

Ha tiszta levegőt szeretne, akkor keresse a Klímagyár munkatársait!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük