Klíma tisztítás és klíma feltöltés

Klíma tisztítás és klíma feltöltés

Ha klíma tisztítás feltöltés, akkor megéri hozzánk, a Klímagyárhoz fordulni. Profi szakemberek, hatékony munka és csúcstechnika, ez az, ami bennünket jellemez. Kevés olyan cég van, ahol a klíma feltöltés azonnal kérhető, ám a Klímagyárnál erre is lehetőség mutatkozik. Fontos, hogy mi magunk semmi esetre se kezdjünk neki sem a klíma tisztításnak, sem pedig a feltöltésnek. Csak úgy, mint az autó szervízelését sem mi csináljuk. Egy jó szakember gyorsan és hatékonyan végzi el a munkát ráadásul az elvárható legmagasabb minőségben. Ebbe természetesen a klíma feltöltés is beletartozik, ha éppen arra lenne szükség.

Klíma tisztítás feltöltés során megszüntetjük a baktériumok gócpontját, kitisztítjuk a teljes rendszert úgy belülről, mint kívülről. Nézzük is pontosan, hogy milyen folyamatokon megy keresztül a klímánk:

Belső klíma egység tisztítása:

 • Hőcserélő tisztítása nagynyomású levegővel és fertőtlenítő szerrel,
 • Burkolattisztítás nagynyomású levegővel és fertőtlenítő szerrel,
 • Szűrőbetétek tisztítása nagynyomású levegővel és fertőtlenítő szerrel,
 • Betápláló és vezérlő vezeték kötések ellenőrzése.

Kültéri egység tisztítása:

 • Hőcserélő tisztítás nagynyomású levegővel,
 • Burkolattisztítás nagynyomású levegővel és tisztító szerrel,
 • Betápláló és vezérlő vezeték kötések ellenőrzése,
 • Hűtőközeg ellenőrzés,
 • Üzemi ellenőrzés.

Mit is értünk a klíma töltés alatt?

A klímák gázzal működnek. Ennek a gáznak az a feladata, hogy a klímánk el tudja érni a megfelelő hűtési hőmérsékletet. Abban az esetben, ha kevesebb gáz van a rendszerben vagy egyáltalán nincs, meleg levegőt fog fújni a készülékünk. Mit értünk a megfelelő karbantartás alatt?

 • Évente kétszer kitakaríttattuk. Ez azért is fontos, mert rengeteg baktérium tapad meg a belső egységben a páralecsapódás miatt. Ennek pedig a következménye, hogy a baktériumok igencsak elszaporodnak, amit a klíma ki is fúj a lakásba, amelyet beszívunk. Ezen túl pedig a rezsi árakra is hatalmas befolyással van, hiszen minél jobban eltömődött a szűrő annál nehezebben tudja leadni a szükséges hőmérsékletet. 
 • Az általános működéstől eltérően üzemel. Ilyenkor a legtöbben azt csinálják, hogy nem vesznek tudomást róla, amíg csak még nagyobb baj nem lesz. Ezzel pedig ugye az a baj, hogy ilyenkor csak még drágábba kerül a javítás, esetenként a komplett rendszert cserélni kell.

Mennyi a klíma feltöltési ár?

Nem lehet átlagot vonni a klíma feltöltési árak vonatkozásában, hiszen szolgáltatója válogatja. Éppen ezért mielőtt megrendelnénk egy ilyen munkát mindenképpen tájékozódjunk a piacon a lehetőségekről.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük