Klíma beszerelés utólag – tudnivalók ingatlan tulajdonosoknak

Klíma beszerelés utólag – tudnivalók ingatlan tulajdonosoknak

Ki ne akarná, hogy jelenlegi ingatlanja még többet érjen, mint most? Márpedig a klíma beszerelés utólag tipikusan egy ilyen növekedést jelentő tényező. Ha belegondolunk, úgy nyáron, mint télen mennyire jól jön egy klíma és ezt egy kis ügyességgel jól ki is tudjuk használni Ráadásul napjainkban egy klíma nem, hogy luxus, hanem alap berendezés. Éppen ezért egy klíma utólagos beszerelés nem csak, hogy értéknövelő, de igényességet is sugároz a leendőbeli vevő, vagy bérlő számára is. Arról nem is beszélve, hogy a mai energiaárak mellett sokkal jobban megéri klímába fektetni, amely télen és nyáron is egyaránt működtethető.

A klíma utólagos beszerelés persze csak akkor éri meg, ha azt szakemberekkel szereltetjük be, másként nagyobb kárt csinálhatunk, mint hasznot.

Klíma utólagos beszerelésének lépései:

Mielőtt a fentiek tudatában elrohannánk a boltba és rögtön vennénk egy klímát nagyon fontos meghatároznunk, hogy mire is van szükségünk? Milyen extra funkciókra van szükségünk? Esetleg milyen kialakítása legyen a jövendőbeli klímánknak? Hány helyiséget szeretnénk fűteni? Ezek mind-mind olyan kérdések, amelyeket egyrészt magunkban kell meghatároznunk, másrészt is szakemberrel kell konzultálnunk. Főleg akkor, ha nem szeretnénk, hogy a klíma utólagos beszerelés után derüljön ki, sokkal kisebb a teljesítmény, mint amire szükségünk lenne. Melyek azok a szempontok, amire oda kell figyelni, ha a klíma utólagos beszerelés lakásba történik:

  • Nagy méretű szobába inkább két kisebb egységet válasszunk,
  • Úgy kerüljön felhelyezésre a készülék, hogy ne a lakók fejére fújjon, háló esetén pedig ne az ágyra,
  • Nyitott szobaajtókon keresztül csak akkor fog érvényesülni a klíma hatása, ha közvetlenül az ajtóval szembe kerül felszerelésre.

Stresszmentes klíma beszerelés utólag a Klímagyárral

Ha klíma beszerelés utólag, akkor csakis a Klímagyár. Persze csak, ha azt szeretné, hogy a lakás klíma szerelés minőségi, pontos és precíz legyen. Kiemelkedően fontos számunkra, hogy a vevőink elégedettek legyenek, hiszen ez jelenti az igazi értékét a cégünknek. Arról, hogy a klíma beszerelés utólag miként is valósul meg, pontokba összeszedtük a folyamatot:

  • Klíma helyre való szállítását
  • Szakszerű szereléshez szükséges anyagokat 2 méteres csőszakaszig! (vegytiszta hűtőközeg csövek, elektromos kábelek, kondenzvíz elvezetéséhez csövek és idomok, festhető kábelcsatorna 2 db idommal, 450 mm-es kültéri vajszínű fali tartókonzolt, csavarokat)  
  • Munkadíj: maximum 2 db faláttörés elkészítése (1 válaszfal és 1 külső fal), kültéri és beltéri egység felszerelése, vákumozás elektromos betáp kiépítése aljzatba.
  •  Kültéri egység felszerelését 4 méteres szerelési magasságig, ameddig létrával megközelíthető.
  • Ha a kondenzvíz elvezetést nem lehet megoldani gravitációsan, abban az esetben kondenzvíz szivattyú beépítése szükséges, aminek az árát nem tartalmazza a szerelési költség
  • Telepítési tanúsítvány, és garanciajegy kitöltése és érvényesítés.
  • Takarítás.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük