A levegő-víz hőszivattyú akár -28 fokban is üzemel

A levegő-víz hőszivattyú akár -28 fokban is üzemel

Az elmúlt évek hazánkban egy új tendenciát mutatnak. Eszerint az új építésű lakások és családi házak fűtésénél egyre nagyobb szerep jut a hőszivattyúknak. Magyarországon az úgynevezett levegő-víz hőszivaattyú beszerelése a legjellemzőbb. Ezen típus beruházási költsége ugyanis a legalacsonyabb, azonban ez nem írja le egyből a megbízhatóságát is. A levegő-víz hőszivattyú-rendszer egy igen megbízható, hosszú távú, gazdaságos és környezetbarát beruházás! Egyre több felhasználó szeretne modern, innovatív, energiatakarékos fűtési megoldásokat egy új ház, lakás, vagy kereskedelmi objektum építésekor. A levegős hőszivattyú könnyen telepíthető, egyre több a megbízható gyártó is.

Levegős hőszivattyú – üzemben a teljes fűtési szezon alatt

Egy hagyományos gázkazán mondhatni a külső hőmérséklettől függetlenül képes leadni a fűtőteljesítményét. Egy levegős hőszivattyú, a külső hőmérséklet csökkenésével megeshet, hogy rosszabbul teljesít. Monovalens fűtési rendszereknél elsődleges szempont, hogy a hőszivattyú egész télen jó hatásfokkal és üzembiztosan működjön. A gyártók ezért a hőszivattyúkat elektromos fűtőbetéttel egészítik ki. Ez jelentősen lerontja az energiahatékonysági mutatókat.

Olyan berendezést válasszunk, amely a kiegészítő fűtőpatron bekapcsolása nélkül is képes fűteni a leghidegebb téli időszakban. Akár -20 °C alatt is. Léteznek ilyen berendezések!

Levegős hőszivattyú a leghidegebb telekre

A minőségi és megbízható gyártók között például a Fujitsu az, melynek víz-levegő hőszivattyúja akár -28 fokban is üzembiztosan fűt. A mérések szerint -20 foknál 60 fokos fűtővíz előállítására képes, kiegészítő elektromos fűtőbetét használata nélkül. A Fujitsu gépe:

  • iker fogódugattyús,
  • folyadék-befecskendezéses,
  • és kompresszorral is szerelt.

Télen is üzembiztos és költséghatékony hőszivattyúkért érdeklődjön a Klímagyárnál!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük