Mutatjuk a klíma szerelés folyamatát

Mutatjuk a klíma szerelés folyamatát

Amint azt az utóbbi időszakban tapasztalhattuk a klímaberendezések egyre jobban elterjedtek a társadalomban. Ennek egyik oka, hogy az emberek megtehetik már azt, hogy vásároljanak egyet maguknak. A másik pedig, hogy sokkal költséghatékonyabb, mint egy gázkazánt fenntartani. Ezek fényében is felmerülhet, hogy mennyi lehet a klíma beszerelés ideje? Különösképpen akkor, ha sokáig vacilláltunk és már a tél vagy a nyár beköszöntött. Maga a beszerelés ideje rengeteg dologtól függhet, példaként említve a szakemberek számát, vagy akár a külső és belső egység közti távolságot. Éppen ezért a klímaszerelés folyamata és a klíma beszerelési ideje igencsak összefügg.

Klímaszerelés folyamatának lépései

A klíma szerelés folyamata több lépcsőből áll. Ide kell érteni természetesen a 0. lépést is. Ez a lépés a felmérést takarja. Amennyiben nem történik meg megfelelő felmérés, úgy nem is lehetünk biztosak abban, hogy megfelelő berendezést veszünk. Ráadásul ilyenkor nagyságrendileg a klíma beszerelési ideje is kiderül. Felmérés alkalmával kiválasztjuk a szakemberekkel, hogy hova szeretnénk a berendezésünket és ehhez képest azt hova lehet szerelni. Maga a klíma szerelés folyamata is ezzel kezdődik. Ezt követően felszerelik a klíma egységek alapjait. Ahhoz, hogy összekössék a két egységet általában egy 38 mm átmérőjű lyukat kell készíteni. A beltéri egység kábeleit kábelcsatornába teszik és ezek után összekötik a két egységet.

A legtöbb esetben a kültéri egység kapja a tápkábelt, majd ezt követően felszerelik az elvezető csöveket és a belső egység megkapja az elektromos kábeleit. Amint ezek megtörténtek a csövek és kábelek összekötése és vákuumozása következik. Amelyet a hűtőközeg feltöltése követ.

Nagyvonalakban tehát így néz ki a klíma beszerelés folyamata és ebből már látható a klíma beszerelési ideje is.

Mennyi a klíma beszerelés ideje egy tapasztalt szakembernek?

Természetesen szakembere válogatja, hogy mennyi a klíma beszerelés ideje. Azonban egy vagy akár egyszerre több jó szakember összehangolt munkája igen gyors, minőséges és precíz munkát tesz lehetővé. Ilyen opciókkal aztán igazán leredukálható a klíma beszerelési ideje. Ráadásul, ha ilyen szakembereket keresünk a Klímagyár munkatársai személyében már meg is találtuk őket. Szakembereink a legmodernebb technikákkal és nagy tapasztalattal rendelkeznek a klímaszerelés terén.

Reméljük kellő segítséget tudtunk nyújtani a klíma beszerelés ideje és a klíma beszerelés folyamata témákkal kapcsolatban.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük