Az ingatlan értékét növelő klíma berendezés lakásba

Az ingatlan értékét növelő klíma berendezés lakásba

Ki ne akarná, hogy az ingatlanja többet érjen, mint alapjáraton? Márpedig a klíma beszerelés lakásba tipikusan egy ilyen ár növelő tényező. Gondoljunk csak bele, hogy úgy nyáron, mint télen mennyire jól jöhet egy klíma. Ráadásul manapság nem, hogy luxus, hanem alapelvárás, hogy legyen klíma az ingatlanban. Éppen ezért egy lakás klíma beszerelés nem csak értéknövelő, hanem igényességet is sugárzó lehet a leendőbeli vevő, vagy bérlő számára. Nem is beszélve arról, hogy a mai energiaárak mellett sokkal inkább megéri klímába fektetni, amely télen és nyáron is egyaránt használható, mint kazánba. A klíma beszerelés lakásba persze csak akkor éri meg, ha azt szakemberekkel üzemeltetjük be, másként több kárt is csinálhatunk, mint hasznot.

Lakás klíma beszerelés, télen is hasznos

Mielőtt elrohannánk a boltba és vennénk egy klímát nagyon fontos meghatároznunk, hogy mire is van szükségünk? Milyen extra funkciókat szeretnénk? Esetleg hogyan nézzen ki, hogy beleilljen a lakás beltéri világába. Hány helyiséget szeretnénk fűteni és egyáltalán mitől függ, hogy mekkora teljesítményre van szükség? Ezek mind olyan kérdések, amelyeket egyrészt magunkban kell eldöntenünk, másrészt viszont szakemberrel kell konzultálnunk. Főleg azért, mert, nagyon elszomorító, ha utólag derül ki, hogy alacsonyabb a teljesítmény, mint amire szükségünk lenne. Na de nézzük, melyek azok a szempontok, amire oda kell figyelni, ha a klíma beszerelés lakásba történik:

 • Nagy méretű szobába inkább két kisebb egységet válasszunk,
 • Úgy kerüljön felhelyezésre a klíma, hogy ne a lakók fejére fújjon, háló esetén pedig ne az ágyra,
 • Szűk folyosókra nem célszerű klímát szereltetni,
 • Nyitott szobaajtókon keresztül csak akkor fog érvényesülni a klíma hatása, ha közvetlenül az ajtóval szembe kerül felszerelésre.

Lakás klíma szerelés több éves tapasztalattal

Válassza a Klímagyár szolgáltatásait, ha azt szeretné, hogy a lakás klíma szerelés minőségi, pontos és precíz legyen. Fontos számunkra, hogy a vevőink elégedettek legyenek, hiszen ez jelenti az igazi megítélését a cégünknek. Arról, hogy a lakás klíma szerelés miként is valósul meg, pontokba összeszedtük a folyamatot:

 • Klíma szerelési helyre való szállítását
 • Szakszerű szereléshez szükséges anyagokat 2 méteres csőszakaszig! (vegytiszta hűtőközeg csövek, elektromos kábelek, kondenzvíz elvezetéséhez csövek és idomok, festhető kábelcsatorna 2 db idommal, 450 mm-es kültéri vajszínű fali tartókonzolt, csavarokat)  
 • Munkadíj: maximum 2 db faláttörés elkészítése (1 válaszfal és 1 külső fal), kültéri és beltéri egység felszerelése, vákumozás elektromos betáp kiépítése aljzatba.
 •  Kültéri egység felszerelését 4 méteres szerelési magasságig, ameddig létrával megközelíthető.
 • Ha a kondenzvíz elvezetést nem lehet megoldani gravitációsan, abban az esetben kondenzvíz szivattyú beépítése szükséges, aminek az árát nem tartalmazza a szerelési költség
 • Telepítési tanúsítvány, és garanciajegy kitöltése és érvényesítés.
 • Takarítás.
 • Az alpintechnikás kivitelezés vagy az emelőkosaras autó használatát a fenti díjak nem tartalmazzák.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük