Mit nevezünk hőszivattyús HMV tárolónak?

Mit nevezünk hőszivattyús HMV tárolónak?

A hőszivattyús HMV tároló, azaz a melegvíztároló a fűtőberendezések által felmelegített vizet és hőenergiát tárolja. A tároló méretével megegyező mennyiségben ennek köszönhetően azonnal a felhasználók rendelkezésére áll a használati melegvíz. A klimagyar.hu-n Ön a legnyagyobb és legkiválóbb épületgépészeti márkák használati melegvíz tároló (HMV) készülékei közül válogathat. Részletekért hívjon minket bizalommal!

Indirekt HMV tárolók – HMV hőszivattyú

A HMV hőszivattyú tulajdonképpen a hűtőgépek esetében alkalmazott működési elvekkel dolgozik, csupán megfordítja a folyamatot. A környezeti levegőből elvont természetes hőenergiát használja fel villamos energia segítségével a használati melegvíz előállítására. A hőszivattyús HMV tároló ezt fogja fel és gyűjti össze. A HMV hőszivattyú rendkívül költséghatékony megoldást kínál a fogyasztóknak, amely még akár a gázzal történő vízmelegítéstől is olcsóbb lehet. Továbbá teljesen környezetbarát hosszútávú beruházás is. Tekintse meg Ön is hőszivttyús HMV tárolóink széles választékát! Válassza ki a legoptimálisabb megoldást a hatásfok, az árak, valamint más műszaki paraméterek alapján.

A hőszivattyús HMV tartály belseje teljesen tele van hőcserélővel. Mindez gyorsabb és gazdaságosabb üzemeltetést eredményez. Az is igaz azonban, hogy a kifinomult technológia nagyobb előállítási költségekkel jár a HMV tartályok és hőszivattyúk gyártóinak részéről. A hőszivattyús HMV tartályoknál a gyártók a lehető legnagyobb belső hőcserélő felületre törekednek. Ezzel ellensúlyozható azon hátrány, hogy nem áll rendelkezésre a magasabb vízhőmérséklet, ami természeténél fogva adot. Például egy gáz, vagy egyéb fűtési kazán égéstere esetén. Egy nagyobb hőcserélővel rendelkező HMV tartály fűtésénél alacsonyabb vízhőfokkal és kevesebb ideig működve állítja elő a kívánt végső hőfokot. Hatékonyabb, mint a hagyományos vagy szolár berendezések.

HMV tároló hőszivattyúhoz

Mint azt tudjuk a HMV tartály hőszivattyúhoz készül, amely lehet rendszerbe beépített is. Nem feltétel nyilván és teljes mértékben attól függ, hogy mik az igényeink és milyen helyigényt tudunk teljesíteni. A legtöbb esetben a HMV tároló hőszivattyúhoz akkor készül, ha levegő-levegő rendszerről beszélünk. Amit fontos még tudnunk, hogy a szigetelt széria elektromos fűtőbetéttel is kiegészíthető. Ezen túl pedig a legnagyobb lehetséges hőcserélő úgynevezett két soros hőcserélővel rendelkezik.

A levegő hőszivattyúk igen nagy hatásfokkal működnek és ennek köszönhetően a felhasznált energia 3-5-szörösét megtermelik. Az elkövetkezendőkben olyan levegő-víz hőszivattyút veszünk górcső alá, ahol a HMV tároló hőszivattyúhoz megtalálható.

Mitsubishi Electric Zubadan/Ecodan PUHZ-SHW140YHA/ERST30C-VM2ED (14 kW)

Mint láthatjuk a hőszivattyú 14 kW-os a teljesítménye.

  • fűtőteljesítmény: 14 kW
  • 3 fázisú (400 V)
  • A++ energiaosztály
  • R410A hűtőközeg
  • 2 kW-os elektromos fűtőpatron
  • HMV tartály (300 liter)

Amit fontos még tudni az úgynevezett Ecodan rendszerrel kapcsolatban, hogy úgy magán, mint üzlethelyiségekhez tökéletesen használható. Ráadásul a melegvíz biztosítás is megoldott ezzel. Ezen túlmenően pedig akár -28 °C-os külső hőmérséklet esetén is tökéletesen működik a rendszerünk.

A HMV tároló hőszivattyúhoz készül és sokszor láthatjuk, hogy beépítésre is kerül magába a rendszerbe. Ez, hogy jó vagy sem, mindenkinek a saját döntése. Mi csak ajánlani tudjuk a hőszivattyús rendszereket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük