Klíma kültéri és beltéri egység felszerelése

Klíma kültéri és beltéri egység felszerelése

Mielőtt eljutnánk a klíma felszerelés opcióig egy sor kérdésre kell megtalálnunk a választ. Ezekről és különböző összetevőkről beszélünk az elkövetkezendőkben, hogy amikor odaérünk, akkor a légkondicionáló felszerelése ne jelentsen problémát.

Nézzük is rögtön mik az első lépések, amikor egy folyamat vége a légkondi felszerelés kell, hogy legyen:

Fontos eldöntenünk, hogy melyik helységbe akarjuk a klímát, esetleg több szobát szeretnénk egy berendezéssel hűteni? Hiszen ennek függvénye, hogy split vagy multi beltéri klíma felszerelése szükséges a külsővel együtt természetesen. A másik kérdés, hogy mekkora teljesítményre van szükségünk? Ez azért fontos, mert igen kellemetlen, ha a klíma felszerelése után derül ki, hogy alacsonyabb teljesítményű berendezést vettünk. Nem szabad elfeledkeznünk az energiabesorolásról és a különböző extra funkciókról sem. Ezek mindegyike befolyásolja, hogy mekkora lesz a klíma felszerelés ár, ráadásul ezek a berendezés árára hatalmas is hatással vannak. Érdemes tehát szakemberre bíznunk az igények felmérését és ennek mentén dönteni.

Vannak olyan helyek, amelyek bonyolítják a légkondi felszerelés folyamatát:

  • A tetőtér,
  • A belvárosi lakások,
  • Illetve az üzletek és az irodák.

A beltéri klíma felszerelése esetén érdemes néhány dologra odafigyelnünk:

  • Nagy méretű szoba esetén inkább két kisebb egységet válasszunk,
  • Kis méretű szobák esetén úgy kerüljön felhelyezésre a készülék, hogy ne a lakók fejére fújjon, háló esetén pedig ne az ágyra,
  • Szűk folyosókra nem célszerű klímát szereltetni,
  • Nyitott szobaajtókon keresztül csak akkor fog érvényesülni a klíma hatása, ha közvetlenül az ajtóval szembe kerül felszerelésre.

Klíma felszerelése szigetelt falra

A klíma felszerelése szigetelt falra is simán megoldható, ráadásul nehézségben semmiben sem különbözik, mint egy sima klíma kültéri egység felszerelése. Természetesen plusz megoldandó feladat, hogy a súlyt a fal viselje, de a mai technika adta lehetőséggel a klíma kültéri egység felszerelése gyerekjáték.

Légkondi kültéri egység felszerelése

Ahogy a fentiekben is említettük a klíma kültéri egység felszerelése már gyermekjáték nagyon sok esetben. Ami nehézséget okozhat az az egység milyensége és hogy hova kell felszerelni. Természetesen teljesen más a helyzet egy családi ház, mint egy panellakás esetében. Családi házak esetében a légkondi kültéri egység felszerelése alkalmával arra is gondot kell keríteni, hogy a zaj a szomszédot ne zavarja ezért érdemes vele előre konzultálni. Ennek hiánya ugyanis jogi útra terelődhet, annak pedig sosincs jó vége. Fordítsunk külön figyelmet tehát a légkondi kültéri egység felszerelése alkalmával ilyen dolgokra is, hogy biztonságban legyen a berendezésünk működése.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük